סביר להניח שלמישהו קרוב שאתם מכירים יש ילדים עם אוטיזים. מודעות היא הצעד הראשון לקראת הבנה ותמיכה מלאה של מי שנמצא בספקטרום האוטיסטי.
.
ישנן תפיסות מוטעות רבות לגבי אוטיזם: מה זה, כיצד מישהו עם אוטיזם יכול להתנהג, ואיך מטפלים במצב הזה. במציאות, אוטיזם הוא מונח רחב המקיף שפע של חוויות ותסמינים. כתוצאה ממערך החוויות הנרחב שלה, ילדים עם אוטיזם עשויים למצוא נחמה באמצעים ייחודיים ובלתי צפויים.
האם ידעתם שערסל יכול לעזור לילד בספקטרום האוטיסטי? בפוסט הבא ננסה לתאר כיצד ערסל נדנדה יכול לסייע באתגרים הכרוכים במערכת החושים.
מה זה אוטיזם?
הפרעת ספקטרום האוטיזם (ASD) היא אבחנה רחבה המתייחסת לסדרה של דפוסי התנהגות וסגנונות של אינטראקציה חברתית.אוטיזם היא הפרעה עצבית-התפתחותית, כלומר היא מערבת את מערכת העצבים המרכזית ומשפיעה על תקשורת ולמידה.
הספקטרום האוטיסטי כולל תסמינים וחוויות שונים שיש לחולה. לאחרונה, האוטיזים חולק לשלוש קטגוריות מרכזיות שנקראות רמות 1, 2 ו -3. הרמות מוגדרות על ידי כמה תמיכה נדרשת למאובחן ברצף האוטיסטי, כאשר רמה שלוש היא הרמה הגבוהה ביותר.
נכון להיום, אין 'תרופה' לאוטיזם. במקום זאת ישנן גישות לטיפול המאפשרות למטופל להרגיש טוב יותר או להתגבר על חלק מהחסמים שהוא עלול לחוות כתוצאה מההפרעה.
מערכת החושים ואוטיזם
מערכת החישה היא החלק במוח המעבד מידע באמצעות חמשת החושים – טעם, מגע, שמיעה, ריח וראייה.
מקובל שאנשים עם אוטיזם או הפרעות התפתחותיות אחרות מתמודדים עם אתגרים הכרוכים במערכת החושים שלהם. באופן ספציפי, חמשת החושים יכולים להגיב חזק או לא חזק לגירוי. כתוצאה מכך, מבוצעות התנהגויות מסוימות – תנועות ידיים חוזרות ונשנות, למשל – כתגובה לרמת גירוי זו.
צורות טיפול מסוימות פופולריות בטיפול באתגרים במערכת החושית, אם כי נכון להיום למדע עדיין אין תשובות ברורות בעניין. צורת טיפול אחת נקראת תרפיה באינטגרציה חושית. טיפול זה כולל פעילויות שונות הדורשות מהמטופל להשתמש במספר חושים בו זמנית. המטרה היא לעזור למטופל להילחם באתגרים שעשויים להתקשות עליו לעבד את כל חושיו בבת אחת.
גישה פופולרית נוספת היא טיפול בתנועה. טיפול זה פופולרי בקרב ילדים, מכיוון שהוא מעודד את המטופל לנוע בדרכים מהנות, ולדמות זמן משחק.
איך ערסל יכול לעזור
כאמור, טיפול בתנועה מעודד ילדים עם אוטיזם לנוע בדרכים מהנות ומשעשעות כדי לעודד את העיבוד הקוגניטיבי של חושיהם. בדרך כלל, סביבות שהוקמו לטיפול בתנועה כוללות צעצועים ומבנים שונים – ביניהם נדנדה וערסל.
הסיבה לכך היא שערסלים יכולים לספק נוחות רבה לילד עם אוטיזם. הורים רבים לילדים הנמצאים על הרצף האוטיסטי מעידים כי ערסל חיבוק הוא מקום הבריחה המועדף על הילדים שלהם.
איך ערסל יכול לעזור? נדנדה או נדנוד קדימה ואחורה הם טיפול מקובל בתהליך התרפיה של ילדים הסובילים מאוטיזים. ערסל יכול לאפשר למטופל לעשות זאת בנוחות ובבטיחות. בנוסף, הערסל יכול לספק את המקום המושלם למנוחה ורגיעה של הילד.
עם יתרונות אלו ורבים אחרים, ערסל הופך ליותר מרהיט נוח עבור הורים לילדים על הספקטרום האוטיסטי. עבור הילדים, הערסל יכול להיות מקום מפלט מרגיע, או מקום להימלט מהעומס החושי אותו הוא סופג בסביבה הביתית.